Αγαπητοί φίλοι, 

Οι "Εκδόσεις Ψύχαλου" για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν στον Έλληνα αναγνώστη με συνέπεια και ευθύνη τις καλύτερες επιλογές σε εξειδικευμένα βιβλία καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και ενδιαφερόντων.

Κάνοντας μια μικρή αλλά απαραίτητη αναδρομή στο παρελθόν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιστορία της επιχείρησης ξεκινάει πριν από πέντε περίπου δεκαετίες, όταν ο Φίλιππος Γ. Ψύχαλος άρχισε το εμπόριο βιβλίων και στη συνέχεια τις πρώτες εκδόσεις από το μικρό μαγαζί επί της οδού Ζ. Πηγής 24. Στη συνέχεια και σχεδόν παράλληλα από τα τέλη της δεκαετίας του 70' , την επιχείρηση ανέλαβε και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία ο Γεώργιος Ψύχαλος, εκδίδοντας πολλούς νέους τίτλους με εξειδικευμένο περιεχόμενο, ακριβή εκτύπωση και με πολύ μοντέρνα για την εποχή τους θεματολογία. Παράλληλα ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό τη πώληση των βιβλίων απευθείας στον καταναλωτή μέσω ιδιόκτητων καταστημάτων λιανικής και μεθόδων teleshopping μέσω τηλεόρασης.


Aπό τότε μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. 

Οι εκδόσεις μας στεγάζονται πλέον σε ένα ενιαίο κατάστημα με γραφεία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 56-58 στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνεται και η διακίνηση των βιβλίων.
Στον εκδοτικό τομέα, μετά και την προσθήκη των εκδόσεων ΕΡΓΑΝΗ (καλλιτεχνικές κατασκευές)το 2009, των εκδόσεων SEΛΙΝΙ (sci-fi, comics) το 2010 και των παιδικών βιβλίων της ΜΙΚΡΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ το 2017 η  παραγωγή μας έχει εμπλουτιστεί  φτάνοντας τους 13-15 τίτλους ετησίως, με προοπτική να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και με την προϋπόθεση πάντα να μην αλλάξει η ποιότητα, τόσο του περιεχομένου τους όσο και της εμφάνισής τους.

Επίσης σημαντικός αριθμός βιβλίων μας επιλέγονται κάθε χρόνο από τις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας και διανέμονται στους φοιτητές ως τα κατάλληλα συγγράμματα . Η γκάμα μας καλύπτει κυρίως σχολές θετικών επιστήμων όπως γεωπονία, οινολογία, ζωική παραγωγή, μελισσοκομία, αρχιτεκτονική κλπ.

Στόχος μας δεν είναι η μαζική παραγωγή τίτλων, αλλά η διαχρονικότητα της δουλειάς μας, που επιτυγχάνεται μέσα από την ποιότητα των βιβλίων που επιλέγουμε και την ικανοποίηση του πελάτη μας με κάθε τι νέο που δημιουργούμε.

Με εκτίμηση

Φίλιππος και Μαριάννα Ψύχαλου