Η απόλαυση της γεύσης

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας.
Για το σκοπό αυτό µμελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη µμαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο.
Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής.
Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε µε επίκεντρο την Ελλάδα.
Καλή σας απόλαυση!

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15.00
11.00
Κερδίζετε: €4.00 (27%)
27%
274
Σε Απόθεμα
+

Εκδόσεις:
ΨΥΧΑΛΟΣ
Συγγραφέας:
Τσακίρης Αργύρης
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
ΜΑΛΑΚΟ
Σχήμα:
14*21