Τρόφιμα και Ποτά

Διαθεσιμότητα
Τιμή
Συγγραφέας
12.00 9.00
ΨΥΧΑΛΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 72, ΜΑΛΑΚΟ, 14*21
ΟΚ
Σε Απόθεμα
+

12.00 9.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Μαλλιώρας Γ.- Καραγιάννης Γ., 72, ΜΑΛΑΚΟ, 14*21
Είκοσι ξεχωριστές συνταγές και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις τεχνικές και τα εργαλεία ψησίματος στα κάρβουνα. Από σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι μέχρι κεμπάπ, χοιρινό γύρο, μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου και χειροποίητα λουκάνικα.
Σε Απόθεμα
+

25.00 15.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 304, ΜΑΛΑΚΟ, 15x24
aa
Σε Απόθεμα
+

30.00 20.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 368, ΜΑΛΑΚΟ, 15*24

Χρειάστηκαν τρία χρόνια συγγραφής, αμέτρητες ώρες
έρευνας και δοκιμές ετών, για την ολοκλήρωση του βιβλίου Ψωμί και Ζύμες.
Ο συγγραφέας Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζει 130
επιλεγμένες συνταγές, που καλύπτουν τις ανάγκες του
επαγγελματία αρτοποιού, αλλά και τις απορίες κάθε ερασιτέχνη λάτρη της τέχνης του ψωμιού.
Στο βιβλίο αναλύονται, λεπτομερώς, όλες οι μέθοδοι
και οι τεχνικές της αρτοποιίας, το ψήσιμο, η αποθήκευση, η σωστή χρήση των πρώτων υλών, οι αλευρόμυλοι,
το φυσικό προζύμι καθώς και η χρήση της βιομηχανοποιημένης μαγιάς.
Τέλος, στο κεφάλαιο των συνταγών, περιγράφονται
αναλυτικά όλα τα είδη ψωμιού από το χωριάτικο, το πολύσπορο, το ολικής και το πολυτελείας μέχρι τους νηστίσιμους άρτους, τις λαγάνες, τις μπαγκέτες, τα μπριός
και το ψωμί του τοστ. Επίσης, αρτοσκευάσματα γλυκά ή
αλμυρά, όπως το παραδοσιακό κουλούρι με σουσάμι, τα
κριτσίνια, τα παξιμάδια και οι φρυγανιές, αλλά και ζύμες
για πίτες, πίτσες, κρουασάν και μπισκότα.
Καλή σας απόλαυση!

Σε Απόθεμα
+

12.92 12.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Achim Samwald , 128 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Το βιβλίο επεξηγεί πώς μπορεί κανείς να συντηρήσει με φυσικό τρόπο φρούτα, λαχανικά, βότανα (αρωματικά χόρτα), σπόρους και μανιτάρια.
Σε Απόθεμα
+

16.50 10.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 312, ΜΑΛΑΚΟ, 14X21
2
Σε Απόθεμα
+

15.00 12.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Wolfgang Scholtz , 248, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό τυρί και γιαούρτι. Συνταγές για λευκά και κίτρινα, μαλακά και σκληρά τυριά, γιαουρτι, ξινόγαλο κ.α
Σε Απόθεμα
+

15.00 11.00
ΨΥΧΑΛΟΣ, ΜΠΙΝΤΖΗΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, 240, ΜΑΛΑΚΟ, 14*21

Συνταγές  βήμα-βήμα για τα δημοφιλέστερα ελληνικά και ξένα τυριά και πώς να παράγουμε μόνοι μας στο σπίτι  .

Ακόμα παραγωγή σπιτικού γιαουρτιού , κεφιρ, βουτυρόγαλα, αϊράνι., ξυνόγαλο

Επιλογή γάλακτος προετοιμασία τυροκόμισης , εξοπλισμος

Αντιμετώπιση προβλημάτων  κατά την παραγωγή

Σε Απόθεμα
+

25.00 20.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Gerrie Hawes , 176, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 21x24cm
Πάνω από 150 συνταγές μαγειρικής για την υγειινή διατροφή των μωρών και των νηπίων...
Σε Απόθεμα
+

35.00 28.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Τσακίρης Αργύρης, 558, ΜΑΛΑΚΟ, 17*24
Νεα έκδοση βελτιωμένη και ανανεωμενη με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα
Σε Απόθεμα
+

12.00 9.00
ΨΥΧΑΛΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 88, ΜΑΛΑΚΟ, 14 x 21
Ένας μοναδικός οδηγός στην ελληνική βιβλιογραφία με θέμα το ΤΣΟΥΡΕΚΙ Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο συγγραφέας Γιώργος Καραγιάννης μας αποκαλύπτει...
Σε Απόθεμα
+

15.00 12.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Brigitte Beutner , 128 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Τα μυρωδικά φυτά έχουν πολλές χρήσεις: προσθέτουν νοστιμιά στο φαγητό και συνήθως είναι πολύ υγιεινά. Πολλά βότανα είναι όμορφα καλλωπιστικά φυτά, ενώ οι εξωτικοί σπόροι και οι ρίζες τους μεταφέρουν...
Σε Απόθεμα
+

15.00 11.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Ζωή Σπυροπούλου , 112 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Ένα μοναδικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής αφιερωμένο στα κατεξοχήν Ελληνικά γλυκά, "Τα γλυκά του κουταλιού".
Σε Απόθεμα
+

10.00 7.00
ΨΥΧΑΛΟΣ, Συλλογικό έργο , 80, ΜΑΛΑΚΟ, 14X21
αα
Σε Απόθεμα
+

30.00 20.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Σοφία Α. Σουλή , 188 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΔΕΜΕΝΟ, 21x21cm
Εδέσματα 25 αιώνων σερβίρονται, ακολουθώντας απλές συνταγές, πιστές στην ιστορικότητα των υλικών και των γεύσεων!
Σε Απόθεμα
+

15.00 12.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, M. Merzenich-Er. Thier, 128 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Φτιάξτε στο σπίτι σας ψωμί, πίτες, ζύμες για πίτσα και πολλά άλλα προιόντα από ζύμη. Με συνταγές για τα διάφορα είδη ψωμιού και τις μεθόδους ψησίματος σε φούρνους με ξύλα ή ηλεκτρικούς.
Σε Απόθεμα
+

15.00 11.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Gabriele Colditz , 136, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Το βιβλίο αυτό θα σας δείξει πώς να κλείσετε απλά και ανέξοδα σε ένα βαζάκι όλη τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα των φρούτων σε μαρμελάδα ή κομπόστα.
Σε Απόθεμα
+

18.00 14.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, 184, ΔΕΜΕΝΟ, 14*21
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΛΙΚΕΡ-ᾹΝΑΨΥΚΤΙΚΑ και αλλα γλυκίσματα της γιαγιάς...
Σε Απόθεμα
+

15.00 12.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Bernhard Gahm , 152 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 14x21cm
Φτιάξτε μόνοι σας στο σπίτι λουκάνικα, σαλάμια, καπνιστά κρέατα και όλων των ειδών τα αλλαντικά.Με συνταγές και περιγραφή όλων των μεθόδων παρασκευής.
Σε Απόθεμα
+

32.00 25.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, N. Sandler-J. Acton, 224 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ, 21x29cm
Φρούτα - λαχανικά - ψάρια - κρέατα - πουλερικά...
Σε Απόθεμα
+

28.00 20.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, ΜΑΝΟΥΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 320, ΜΑΛΑΚΟ, 15*24
Στο Εγχειρίδιο του καφέ θα μάθετε ό,τι πιθανόν θα θέλατε να γνωρίζετε γύρω από το αγαπημένο σας προϊόν. Ο συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες την...
Σε Απόθεμα
+

15.00 11.00
ΨΥΧΑΛΟΣ, Τσακίρης Αργύρης, 280, ΜΑΛΑΚΟ, 14*21

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας.
Για το σκοπό αυτό µμελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη µμαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο.
Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής.
Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε µε επίκεντρο την Ελλάδα.
Καλή σας απόλαυση!

Σε Απόθεμα
+

50.00 35.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Α.ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 616, ΜΑΛΑΚΟ, 17*24

Ελληνική οινογνωσία είναι η απόλαυση της αρμονίας κρασιού και φαγητού, η οργανοληπτική εκτίμηση της ποιότητας, η επιλογή, η παλαίωση, το σερβίρισμα και η ιστορία των ελληνικών κρασιών, η ξενάγηση στο αμπέλι και η γέννηση του κρασιού, οι ποικιλίες, οι περιοχές, οι χάρτες, οι παλιοί και οι νέοι παραγωγοί.

Σε Απόθεμα
+

25.00 18.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Ζωή Σπυροπούλου , 132 ΕΓΧΡΩΜΕΣ, ΔΕΜΕΝΟ, 21x21cm
Τα γλυκά του κουταλιού στην πατρίδα μας είναι παράδοση από γενιά σε γενιά που παραμένει ζωντανή ως τις μέρες μας.
Σε Απόθεμα
+

35.00 25.00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ, Τσακίρης Αργύρης, 240, Μαλακό εξώφυλλο, 17*24
Ο κανόνας του παιχνιδιού & η στρατηγική της αράχνης
Σε Απόθεμα
+