Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα που να ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησης.
€ – €
Χρειάστηκαν τρία χρόνια συγγραφής, αμέτρητες ώρεςέρευνας και δοκιμές ετών, για την ολοκλήρωση του βιβλίου Ψωμί και Ζύμες.Ο συγγραφέας Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζει 130επιλεγμένες συνταγές, που καλύπτουν τις ανάγκες τουεπαγγελματία αρτοποιού, αλλά και τις απορίες κάθε ερασιτέχνη λάτρη της τέχνης του ψωμιού.Στο βιβλίο αναλύονται, λεπτομερώς, όλες οι μέθοδοικαι οι τεχνικές της αρτοποιίας, το ψήσιμο, η αποθήκευση, η σωστή χρήση των πρώτων υλών, οι αλευρόμυλοι,το φυσικό προζύμι καθώς και η χρήση της βιομηχανοποιημένης μαγιάς.Τέλος, στο κεφάλαιο των συνταγών, περιγράφονταιαναλυτικά όλα τα είδη ψωμιού από το χωριάτικο, το πολύσπορο, το ολικής και το πολυτελείας μέχρι τους νηστίσιμους άρτους, τις λαγάνες, τις μπαγκέτες, τα μπριόςκαι το ψωμί του τοστ. Επίσης, αρτοσκευάσματα γλυκά ήαλμυρά, όπως το παραδοσιακό κουλούρι με σουσάμι, τακριτσίνια, τα παξιμάδια και οι φρυγανιές, αλλά και ζύμεςγια πίτες, πίτσες, κρουασάν και μπισκότα.Καλή σας απόλαυση!
αα