Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα που να ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησης.
€ – €
Χρειάστηκαν τρία χρόνια συγγραφής, αμέτρητες ώρεςέρευνας και δοκιμές ετών, για την ολοκλήρωση του βιβλίου Ψωμί και Ζύμες.Ο συγγραφέας Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζει 130επιλεγμένες συνταγές, που καλύπτουν τις ανάγκες τουεπαγγελματία αρτοποιού, αλλά και τις απορίες κάθε ερασιτέχνη λάτρη της τέχνης του ψωμιού.Στο βιβλίο αναλύονται, λεπτομερώς, όλες οι μέθοδοικαι οι τεχνικές της αρτοποιίας, το ψήσιμο, η αποθήκευση, η σωστή χρήση των πρώτων υλών, οι αλευρόμυλοι,το φυσικό προζύμι καθώς και η χρήση της βιομηχανοποιημένης μαγιάς.Τέλος, στο κεφάλαιο των συνταγών, περιγράφονταιαναλυτικά όλα τα είδη ψωμιού από το χωριάτικο, το πολύσπορο, το ολικής και το πολυτελείας μέχρι τους νηστίσιμους άρτους, τις λαγάνες, τις μπαγκέτες, τα μπριόςκαι το ψωμί του τοστ. Επίσης, αρτοσκευάσματα γλυκά ήαλμυρά, όπως το παραδοσιακό κουλούρι με σουσάμι, τακριτσίνια, τα παξιμάδια και οι φρυγανιές, αλλά και ζύμεςγια πίτες, πίτσες, κρουασάν και μπισκότα.Καλή σας απόλαυση!
Συνταγές βήμα-βήμα για τα δημοφιλέστερα ελληνικά και ξένα τυριά και πώς να παράγουμε μόνοι μας στο σπίτι .
Ακόμα παραγωγή σπιτικού γιαουρτιού , κεφιρ, βουτυρόγαλα, αϊράνι., ξυνόγαλο
Επιλογή γάλακτος προετοιμασία τυροκόμισης , εξοπλισμος
Αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την παραγωγή
Ελληνική οινογνωσία είναι η απόλαυση της αρμονίας κρασιού και φαγητού, η οργανοληπτική εκτίμηση της ποιότητας, η επιλογή, η παλαίωση, το σερβίρισμα και η ιστορία των ελληνικών κρασιών, η ξενάγηση στο αμπέλι και η γέννηση του κρασιού, οι ποικιλίες, οι περιοχές, οι χάρτες, οι παλιοί και οι νέοι παραγωγοί.
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας.Για το σκοπό αυτό µμελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη µμαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο.Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής.Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε µε επίκεντρο την Ελλάδα.Καλή σας απόλαυση!